27.02.2010

Misliyle mukavemet edeceğiz

'Türkiye Buluşmaları' konulu konferansa katılarak demokratik açılım süreciyle ilgili konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hükümet olarak her ortamda terörle hiçbir şekilde pazarlık yapılamayacağını söylediklerini vurguladı.

YAŞIN YANINDA KURUDA YANMASIN
Terörle mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Yıldırım, "Silah doğrultana misliyle mukavemet edeceğiz. Ama yaşın yanında kurunun yanmasına da izin vermeyeceğiz. Toptan imha gibi bir çılgınca düşünceye de asla ve asla prim vermeyeceğiz." dedi.

İzmir Ekonomii Üniversitesi'nin konuğu olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Lojistik, Ulaşım, Teknoloji ve Demokratik Açılım' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Açılım, birlik, beraberlik meselesinin yeni olmadığını, 72 milyonun bunu istediğini belirten Yıldırım, kafalarda ''Acaba teröre prim mi veriliyor, dış güçler Türkiye'yi bölmek mi istiyor, hükümet buna çanak mı tutuyor, Doğu'da bağımsız bir devletin altyapısı mı hazırlanıyor?'' diye sorular bulunabildiğini, konunun istismar edilmesi nedeniyle bu soruları soranların haksız olmadığını söyledi.

HİÇ BİR ŞEKİLDE TARTIŞMA OLAMAZ
Türkiye'nin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olduğunu ve bu ilkelerden asla vazgeçilmeyeceğinin altını çizen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Bizi bağlayan ay yıldızlı bayrağımızdır. Bizim sözleşmemiz İstiklal Marşımızdır. Bunlarda hiçbir şekilde tartışma olamaz. İster dış güçler, iç güler ister bunların destekçileri, kim olursa olsun bizim bu umdelerimizden asla ve asla bir parça, kırıntı koparamaz. Bunun böyle bilinmesi lazım. Bu konuyuda kimse istismar etmeye gayret etmesin. Bunu söyleyen hiçkimse yok bu ülkede. Bunu söyleyenler dağdadır. Askerimizi, polisimize, korucumuza silah doğrultanlar bunu söylüyorsa biz de onlara misliyle muvakele ederiz. Başka türlü de bir muamale yapmayız, bu böyle biline. Bunu yaparken masum insanlarımızı bu işin içinden ayrı tutmamız lazım. Toptancı bir bakış açısıda, bölgesel bakış açısı da yapamayız. Bu bizim hasletlerimize uymaz. Anadolu toprakları birçok mezhep, meşrep, medeniyetleri asırlarca bağrından çıkarmış, yaşatmış vatandır. Müsamahanın hoşgörünün, Mevlana'nın 'Gel kim olursan ol yine gel' çağrısının hakim olduğu bir medeniyetten geliyoruz. Bize bağnazlık yakışmaz. Sorunlarımızı çözeceğiz. Silah doğrultuna misliyle mukabele edeceğiz ama yaşın yanında kurunun yanmasına da izin vermeyeceğiz. Toptan imha gibi bir çılgınca bir düşünceye de asla ve asla prim vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

TERÖRİST BAŞI
Bakan Yıldırım, bütün herkese onurlu, birinci sınıf vatandaşı olarak işlerini, ihtiyaçlarını görmek için hizmet vermeye devam edeceklerini kaydetti. Hükümet olarak terörle hiçbir şekilde pazarlık yapılamacağını söylediklerini, bağımsız, onurlu devletlerin kendisine silah doğrultan, onu yıkmaya çalışan güçlerle asla ve asla pazarlık yapmayacağına dikkat çeken Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı; "Biz kabile devleti değiliz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bin yıllık devlet geleneği var. Şimdi bizi bununla suçlayanlar, terörist başını serbest bırakacaklar diye suçlayanlara, 'proje ithal etti' diyenlere biraz insaf, merhamet diyorum. Ölçü izan lazım. İki karşılaştırma yapalım. Terörist başının bu ülkeye yakalanıp getirilme sürecini biliyorsunuz. Yargılama sürecini biliyorsunuz, verilen kararı da. O kararın nasıl iki sene bekletilip Ceza Kanunu'nu değiştirilerek infazının nasıl ertelendiğini, engellendiğini de biliyorsunuz. Bunu yapanlar bizi ihanetle suçluyorlar. 40 bin insanımızın kanına giren teröristi affetmek mi ihanet, yoksa birliği beraberliği kardeşliği tesis etmek mi ihanet? Bu sorunun cevabını herkesin vermesi lazım."

1 yorum:

 
Türkiye'nin En Büyük Servis Portalı