22.02.2010

Balyozcu Komutan sağlık kontrolünden geçti

SAREM Başkanı emekli Tuğ. Süha Tanyeli ile TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü emekli Korg. Engin Alan da gözaltına alındı.

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin operasyonlarda gözaltına alınan eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Alınan bilgiye göre, emniyete ait sivil plakalı bir araçla 4. Levent'teki lojmanından alınan Doğan, daha sonra Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi.

Emekli Orgeneral Doğan, kontrolün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.

SAREM BAŞKANI E. TUG. SÜHA TANYELİ DE GÖZALTINDA
''Balyoz Güvenlik Harekatı Planı'' iddialarına ilişkin evinde arama yapılan eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli de gözaltına alındı.

Göztepe Cemil Topuzlu Caddesi üzerindeki evinde arama yapılan emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli, gözaltına alınarak emniyete götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Tanyeli'nin evinden alınanlar, çuvallar ve çantalarla araçlara yüklenirken, Tanyeli'nin arabasında da arama yapıldığı görüldü.

TSK GÜÇLENDİRME VAKFI GENEL MUDÜRÜ ENGİN ALAN GÖZALTINDA
''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapmasında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü, emekli Korgeneral Engin Alan, Bursa'da polis tarafından gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, emekli Korgeneral Engin Alan, İstanbul'da yürütülen soruşturma çerçevesinde Bursa Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Alan'ın, Bursa Emniyet Müdürlüğünde yapılacak işlemlerinin ardından ekiplerce İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

1 yorum:

 
Türkiye'nin En Büyük Servis Portalı