1.03.2010

Bu bir AKP-BDP oyunudur

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, BDP'li Sırrı Sakık'ın iddialarıyla ilgili olarak ''Bunlar, CHP'yi yıpratmak için yandaş medyanın, AKP-BDP işbirliğiyle parlamentoda tezgahladıkları bir oyundur'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Konya'nın Ereğli ilçesinde partisinin İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Yaptığı konuşmada, yoksul aileler için panzehir olan aile sigortasını Türkiye'ye getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Biz, yoksullara kömür, ekmek, makarna dağıtmayacağız. Biz ailede her kadının hesabına para yatıracağız. Kadın, bu parayla ister kömür alsın, ister ekmek alsın'' dedi.

CHP olarak getirecekleri aile sigortasıyla ''yoksulluğun teşhirini ortadan kaldıracaklarını'' kaydeden Kılıçdaroğlu, yoksulluğu ortadan kaldırmanın partilerinin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, ''BDP'li Sırrı Sakık 1999 yılında CHP'nin kendilerinden 20 militan istediği iddiasında bulundu'' sözleri üzerine şu yanıtı verdi:

UZUN UZUN BİRŞEY SÖYLEDİ
''Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Gündeme bomba gibi düşen bir şey yok. Bunlar, CHP'yi yıpratmak için yandaş medyanın, AKP-BDP işbirliğiyle parlamentoda tezgahladıkları bir oyundur. Orada da divanda görevli bir milletvekili, Başbakan'ın kulağına eğilip uzun uzun bir şeyler söyledi. Sırrı Sakık, konuşmak için söz istedi.

Başkan söz vermedi. Sonra Parlamentoda oturuma ara verildi. Daha sonra parlamentoda oturum tekrar açıldığında Sırrı Sakık'a söz verildi. Niçin? Oysa içtüzüğe göre söz verilmemesi gerekiyordu. Orada o tezgah kuruldu. Sanıyorlar ki bizim bu tezgahtan haberimiz yok. Bu konuyla ilgili olarak da BDP'nin o zamanki yetkililerinin yaptığı açıklama var. O zamanın yetkilileri diyor ki, 'her partiden teklif geldi, CHP'den de teklif gelmedi' diyorlar.

KÜRSÜYE ÇIKIP BUNLARI SÖYLEDİ
Bizim CHP olarak ulusal bağımsızlık ve terörle mücadele konusunda tutumumuz bellidir. CHP'nin genlerinde Kuvayımilliye dokuları vardır. Ayrıştırmayı sevmeyiz. 'Birisi kürsüye çıkıp bunları söyledi' diye bunları kabul edemeyiz. Onu yalanlayan birinci ağız Ahmet Türk'tür. Eşref Erdem de aynı konuda açıklama yaptı. Şimdi bize, 'bütün bunlara inanmayın, Sırrı Sakık'a inanın' diyorlar.''

''Başbakan, köşe yazarlarını gazete patronlarının uşağı gibi görüyor'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Nasıl ki kendisi milletvekillerine kurşun asker gibi, 'oturun' deyince oturuyorlar, 'kalkın' deyince kalkıyorlar, gazete patronlarını da öyle zannediyor. Oysa köşe yazarları düşüncelerini özgürce ifade edebilmelidir. Bu Anayasa'da da bir kuraldır, ama bu kuraldan da büyük ölçüde sapılmıştır. Başbakan'ın önce bunu bilmesi lazım, demokrasiyi, eleştiriye tahammülü öğrenmesi lazım Başbakan'ın.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Türkiye'nin En Büyük Servis Portalı