1.03.2010

28 Şubat değil bin yıl 10 yıl sürmedi

Başbakan Yardımcısı Arınç: O zaman yetkili olduğunu söylediğiniz kişi ‘bin yıl sürecek’ demişti. Görüyorsunuz, 10 yıl bile sürmedi

10YIL BİLE SÜRMEDİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın basınla ilgili sözlerini değerlendirerek, “Çok kritik olan ekonomik dengelerin, bu tür felaket tellallığı sayılabilecek yazılar, çiziler, yorumlar sebebiyle ekonominin zarar görmesi ihtimali Başbakan’ı da beni de üzüyor ve endişeye sevk ediyor. Yani bu basın özgürlüğüne bir darbe veya ona karşı bir müdahale olarak yorumlanmamalı” dedi. Arınç, soru üzerine de “28 Şubat değil bin yıl, 10 yıl bile sürmedi” diye konuştu.

Suriye’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda soruları yanıtlayan Arınç, bir gazetecinin “Başbakan’ın Ak Parti il başkanları toplantısında medya patronları ve köşe yazarlarına ilişkin sözleri basın meslek örgütleri tarafından ‘basın özgürlüğüne aykırı ve sansür’ niteliğinde bulunarak eleştirildi. Bu konuda sizin düşünceniz nedir?” sorusu üzerine, Erdoğan ile kendisinin de görüştüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

FELAKET TELLALLARI EKONOMİYİ ETKİLİYOR
“ Bir kısım gazetelerimiz, bir kısım köşe yazarlarımız gerginlik üzerine yazınca ekonomi bundan olumsuz etkileniyor. Borsadaki inişler yüzde 6.5 seviyesine vardı. Dolarda yükseliş var. Çok kritik olan ekonomik dengelerin, bu tür felaket tellallığı sayılabilecek yazılar, çiziler, yorumlar sebebiyle ekonominin zarar görmesi ihtimali Başbakan’ı da beni de üzüyor ve endişeye sevk ediyor. Yani bu basın özgürlüğüne bir darbe veya ona karşı bir müdahale olarak yorumlanmamalı.”
Arınç, bir gazetecinin “Yarın 28 Şubat’ın yıldönümü. Dönemin Genelkurmay Başkanı ‘28 Şubat süreci ne kadar sürecek’ sorusuna ‘28 Şubat bin yıl sürecek’ cevabını vermişti. O bin yıl bitti mi?” sorusu üzerine, “28 Şubat’ın üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçti. O zaman yetkili olduğunu söylediğiniz kişi ‘Bin yıl sürecek’ demişti, görüyorsunuz, 10 yıl bile sürmedi” diye konuştu.

ÇİÇEK: 28 ŞUBAT BİTTİ
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de 28 Şubat sürecinin bittiğini belirterek “İyi ki bitti. Artık geriye dönemez Türkiye” dedi. Ak Parti’yle Türkiye’ye istikrar geldiğini belirten Çiçek, “Demokraside epey alanda Türkiye pek çok mesafe kat etmiştir. Türkiye’de halen demokrasi açığı var. Bu Anayasa olduğu sürece Türkiye’nin AB’ ye uyum süreci epey uzaklardadır” diye konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Türkiye'nin En Büyük Servis Portalı