26.01.2010

Baydemir bankaları tejtit etti

Osman Baydemir, girişim binası önünde düzenlenen basın açıklamasında Ilısu Barajına ilişkin tehdit gibi bir açıklama yaptı. Barajın antik kent Hasankeyf'i sular altında bırakacağına dikkat çeken Baydemir, projeye finansal destek sağlayacakları iddia edilen Garanti ve Ak Bank'a "tüm mevduatlarımızı bankalarınızdan çekeriz" uyarısında bulundu. Birkaç firmanın para kazanması için Hasankey'in peşkeş çekildiğini söyleyen Baydemir;" Her şeyden önce ülkedeki bütün değerleri satmayı bir meziyet olarak gören hükümetlere siyasetlere artık desteğimizi çekmemiz gerekiyor.

HASANKEYF PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR
Hasankeyf gibi tarihi bir miras birkaç firma para kazansın diye peşkeş çekiliyor. 12 bin yıllık bir tarih kültürel miras yok edilmek isteniyor. Bütün STK'lar, yerel yönetimler Hasankeyf Yaşatma Girişimi çatısı altında Hasankeyf'te, Hasankeyf'e ve tarihi mirasımıza bir söz verdik. Neye mal olursa olsun Hasankeyf'in yaşatılması konusunda söz verdik. Bu günde sözümüzün arkasındayız. Bedeli ne olursa olsun. Hasankeyf Girişiminin çabaları uluslar arası finans kuruluşlarının tümünü geri püskürttü. Bu girişim, bu irade bundan sonraki finansörleri de püskürtmeyi başaracaktır. Şüphesiz kazanan kültürel mirasımız olacaktır. Kazanan doğanın kendisi olacaktır. Kazanan henüz doğmamış doğacak çocuklarımız olacaktır." diye konuştu.

Osman Baydemir, basın açıklamasında barajın yapımına desek veren bankalardan tüm mevduatların geri çekileceğini ve bu bankaların teşhir edileceğini vurgulayarak bankalara desteklerini geri çekmeleri konusunda öneride bulundu.

1 yorum:

 
Türkiye'nin En Büyük Servis Portalı