14.01.2010

12 saat dayanıklı ASUS!

Pek çok kullanıcı için diz üstü bilgisayarın teknik özellikleri arasında en önemli noktalardan biri de pil süresi. Daha uzun süre dayanan pil süreleri ile çalışmak özellikle diz üstü bilgisayarlarını farklı yerlere taşıyan ve yoldayken kullanmayı tercih edenler için büyük önem taşıyor. CES fuarında ASUS bu kullanıcıları sevindirecek yeni diz üstü bilgisayarını tanıttı. ASUS UL80JT, gelişmiş özelliklere sahip bir diz üstü bilgisayar ve 12 saate varan pil ömrü vaat ediyor...

ASUS'un yeni diz üstü bilgisayarı UL80JT'ın Intel Core i7 işlemcisi ve çift GPU'su bulunuyor. GPU'lardan birinin NVIDIA GeForce 310, diğerinin ise bir Intel GMA. Bu seviyede bir diz üstü bilgisayarın bu kadar uzun pil ömrüne sahip olmasının sırrı ASUS'a göre donanım bileşenlerinin özelliklerinde saklı. Sistemin düzenli olarak kullanıcı ihtiyaçlarını takip ettiği ve o anki ihtiyaca göre iki GPU'dan daha uygun olanına kendiliğinden geçiş yaparak gereksiz pil tüketimini önlediği açıklayan ASUS yetkilileri, aynı zamanda gerek duyulmadığında CPU'nun da daha yavaş çalıştırıldığını söyledi.

ASUS'un bu yeni diz üstü bilgisayarının 2010 içerisinde piyasada olacağı ve fiyatının 1000 doların biraz üzerine çıkabileceği bildirildi.

1 yorum:

 
Türkiye'nin En Büyük Servis Portalı