28.02.2010

GSM tarifesinde zam

Bir GSM firmasının özel hazırladığı bir tarifesinde aylık ücreti, 45 liradan 59 liraya çıkararak, sözleşme hükümlerini tek taraflı olarak tüketici aleyhine değiştirildiği bildirildi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, bir GSM firmasının özel hazırladığı bir tarifesinde aylık ücreti, 45 liradan 59 liraya çıkararak, sözleşme hükümlerini tek taraflı olarak tüketici aleyhine değiştirdiğini bildirdi.

GSM firmasının kamuoyuna açıkladığı "Bizbize Kamu Her Yöne 1500" tarifesinde ücret değişikliğine gidildiğini belirtti.

Tüketicilerin, bu değişiklikten sonradan bilgisi olduğunu dile getiren Kaya, şunları kaydetti: "GSM firması, bir tarifesinde ücreti 45 liradan 59 liraya çıkararak, sözleşme hükümlerini tek taraflı olarak tüketici aleyhine değiştirmiştir.

Taahhütte bulunduğu ücret karşılığında toplanan aboneler, bu durumdan olumsuz etkilenmiştir. Temmuz ayında uygulamaya koyduğu ve paket olarak açıkladığı tarifenin fiyatını ocak ayında değiştirmekle, tarife oyunlarına devam etmiştir.

Tüketiciyi cazip fiyatla abone yapan firma, hemen akabinde ücret artışı yapmaktadır. Tüketiciler, kampanya ücretini adreslerine gönderilen faturadan öğreniyorlar." Kaya, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, daha önce, firmanın "Bizbize Kamu Her Yöne 1200" tarifesinde yaptığı ücret değişikliğini "ahde vefa ve sözleşmeye bağlılık ilkelerine aykırı bularak" eski ücrete dönülmesine karar verdiğine dikkati çekerek, böylece firmanın yaptığı ücret artışını geri almak zorunda kaldığını anımsattı.

Tüketiciler Birliğinin, son tarife değişikliğini de yargıya taşıdığını belirten Kaya, fiyat artışına maruz kalan tüketicilere, kaymakamlıklar bünyesinde bulunan tüketici sorunları hakem heyetlerine müracaat ederek, yasal haklarını aramalarını önerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Türkiye'nin En Büyük Servis Portalı